Főoldal » Fotóalbum » Spirituális képek » A Dimensionless map for Self-Realization

A Dimensionless map for Self-Realization

A képen az „Önfelismerés térképe” látható, amelyen a ’transzcendenciához vezető különféle motívumok, vagy utak’ láthatók, színkódolva.
Piros színnek íródtak a Fő motívumok: Személyiség (Personality) → Személy (Person) → Jelenlét (Presence) → Távollét (Absence) → Távollévő távollét (Absence of Absence).
A zöld színnel írottak a Tudatossági motívumok állapotai: Ébrenléti állapot (Awake state) → Álom (Dream) → Mély alvás (Deep Sleep) → ’Negyedik állapot’ (Turya) → ’Negyediken túli állapot’ (Turyatita).
Kék színnel vannak írva a Szó motívumok: Kimondott szó → Felfogható szó → Felfoghatatlan szó → Forrás szó → Nem-szó.
Barnás sárgával a Létezés motívumok lettek írva: Létezés – Tudás - Cselekvés (BEING – KNOWING - DOING) → Tudatos létezés (BEING (Conscious)) → Nem tudatos létezés (BEING (UNCONSCIOUS)) → Nem-létezés.
Gesztenye barna vagy hármas motívum: Elme (ragaszkodás mód) → Önvaló (szenvtelenség mód) → Szellem (transzcendencia mód).
Megfigyelhető, hogy az utak, vagy motívumok a fő piros szinű motívummal majdnem párhuzamosan futnak, és az illúziótól AZ Abszolútban lévő valóságig húzódnak. A térkép különösen hasznos segítséget nyújt az ’Én AZ vagyok’ (I Am That ) olvasása során, és a közvetlen ezt követő időszakban is támogatja az ’én vagyok’-on való meditációval, a különböző motívumokkal, vagy a gyakorlással (sadhana) történő alapozást, és végül, ha helyesen értetted mindvégig, segíteni fogja az egész, végső soron valótlan koncepciónak az eldobását!
Valós méretben 1051x1600 / 308.5Kb
188 0

Hozzáadva 2013 Augusztus 18 nisargadattin

Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]