Főoldal » Cikkek » Eckhart Tolle

Eckhart Tolle - A spirituális egóról

Eckhart Tolle - A spirituális egóról

 

 Az Én beteljesületlen személyes történet, tele vágyakkal és félelmekkel és bukásokkal és abbéli reményekkel, hogy meg nem valósított, nem kielégítő énképe megleli majd a végső beteljesülést, amely egy jövőbeni történeten alapul. És soha nem érsz oda! Soha nem érsz oda, mert a jövőért élsz, amely gondolatforma csupán. Ez a gondolatok csapdájában eltöltött élet másik aspektusa: egész énképeddel a gondolatok csapdájában vergődsz, és azt reméled, hogy egy ponton megtalálod majd önmagad, tökéletes önmagad, vagy hogy "a végén minden megoldódik majd".

A csoda az, hogy már ebben a pillanatban kibontakozóban van a megoldás. Máris olyan, amilyennek ebben a pillanatban lennie kell. Máris elérkeztél a szentséghez, ebben a minutumban. Azért vagyunk hát itt, hogy megtaláljuk magunkban a gondolatnál mélyebb dimenziót. Ennek semmi köze az időhöz. Most az a kérdés, hogy magadat keresed-e, amikor megpróbálsz hozzátenni valamit ahhoz, aki vagy.

Légy óvatos, nehogy más gondolatformák lépjenek azonnal a régiek helyére, például előfordulhat, hogy húsz éven át folyamatosan a pénzt hajtottad, és most azt mondod: oké, elajándékozom a BMW-met. Most biciklit veszek, mert spirituális életet élek, és csak ennek megfelelő ruhákat hordok, mindegy, milyet. Bringán járok, és nézem a másik embert, aki még mindig olyan tudattalan, hogy BMW-je van, és azt gondolom: "Mennyivel felette állok a spiritualitásommal." És amit ekkor cipelsz, az még a BMW-gondolatformánál is nehezebb gondolatforma. Énképed még nehezebbé vált, és lehet, hogy a BMW-s ember énképe könnyebb, minta bringásé.

Figyeljünk hát oda, hogyan vált és választ magának elménk másik történetet, és mindig azért, hogy így vagy úgy, de többnek érezze magát. Ezért az összehasonlítással operál. Mert ez egy gondolat: azt gondolom, hogy van egy képem arról, aki vagyok, és ezt össze kell hasonlítanom azzal, amit a másik ember énjéről gondolok. Képeket, mentális elképzeléseket aggatok hát először magamra, majd másokra is. És utána összehasonlítom őket. "Hm, rendben, spirituálisabb vagyok ennél, vagy ő spirituálisabb nálam, de ő már régebben él így."

A tudás a másik, amit csak úgy mellékesen előrántasz hatalmas készletedből, elejtesz egy-két dolgot, és a másik ember csak álmélkodik, és nem tudja, ki is vagy. Nyilvánvaló, hogy többet tudsz nála. Ettől aztán hű, de jól érzed magad! Így működik ez kis dolgokon keresztül, amelyek folyamatosan növelik ezt a mindig nagyon bizonytalan énképet. Így ez válik tetteik hajtóerejévé.

Kategória: Eckhart Tolle | Hozzáadta:: nisargadattin (2013 Augusztus 18)
Megtekintések száma: 147 | Hozzászólások: 1 | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 1
0
1  
koszonom

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]