Főoldal » Cikkek » Nisargadatta Maharaj

Az Ön-megvalósítás dimenziók feletti térképe

Az Ön-megvalósítás dimenziók feletti térképe

Az alábbi képen az „Ön-megvalósítás térképe” látható, amelyen a ’transzcendenciához vezető különféle motívumok, vagy utak’ láthatók, színkódolva. A színkódok feloldása a kép alatt.

 

 

Forrás:  Pradeep AptePiros színnel íródtak a Fő motívumok: Személyiség (Personality) → Személy (Person) → Jelenlét (Presence) → Távollét (Absence) → Távollévő távollét (Absence of Absence).
A zöld színnel írottak a Tudatossági motívumok állapotai: Ébrenléti állapot (Awake state) → Álom (Dream) → Mély alvás (Deep Sleep) → ’Negyedik állapot’ (Turya) → ’Negyediken túli állapot’ (Turyatita).
Kék színnel vannak írva a Szó motívumok: Kimondott szó → Felfogható szó → Felfoghatatlan szó → Forrás szó → Nem-szó.
Barnás sárgával a Létezés motívumok lettek írva: Létezés – Tudás - Cselekvés (BEING – KNOWING - DOING) → Tudatos létezés (BEING (Conscious)) → Nem tudatos létezés (BEING (UNCONSCIOUS)) → Nem-létezés.
Gesztenye barna vagy hármas motívum: Elme (ragaszkodás mód) → Önvaló (szenvtelenség mód) → Szellem (transzcendencia mód).

Megfigyelhető, hogy az utak, vagy motívumok a piros szinű fő motívummal majdnem párhuzamosan futnak, és az illúziótól AZ Abszolútban lévő valóságig húzódnak. A térkép különösen hasznos segítséget nyújt az ’Én AZ vagyok’ (I Am That ) olvasása során, és a közvetlen ezt követő időszakban is támogatja az ’én vagyok’-on való meditációval, a különböző motívumokkal, vagy a gyakorlással (sadhana) történő alapozást, és végül, ha helyesen értetted mindvégig, segíteni fogja az egész, végső soron valótlan koncepciónak az eldobását!
Kategória: Nisargadatta Maharaj | Hozzáadta:: nisargadattin (2013 Augusztus 18)
Megtekintések száma: 238 | Helyezés: 1.0/1
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]