Főoldal » Cikkek » Robert Adams

Robert Adams összes

Robert Adams összes

 

Hogyan használd a könyvet?

  • Jelen könyv Robert Adams összes művei. A kötet az 1990 augusztusa és 1993 júniusa között – és 1993 végén – magnóra rögzített beszélgetések átirata.
  • A magnóra vett szatszangok átirata annyira teljes és pontos, amennyire csak lehetséges – szóról szóra. Robert beszéde sokkal tisztább és pontosabb, mint a tanítványoké, különösen a kérdés felelet szekcióban.
  • A tartalomjegyzékben információk találhatók az átiratokról és a hanganyagokról. Az audio oszlop pipáinak jelentése, hogy létezik hanganyag az átirathoz.
  • Ha a tartalomjegyzékben a szatszang sor jobb oldali oszlopában lévő oldalszámra kattintasz, akkor a megfelelő fejezethez fogsz ugrani. A szatszangok végén lévő „[TOC]” gomb a tartalomjegyzék adott szatszang sorához fog vinni.
  • Egyes átiratokhoz nem tartozik hanganyag, az ilyen szatszang átiratok Ed Muzika összegyűjtött munkáiból valók. Azok a beszélgetések, amelyekhez nem tartozik hanganyag, X jellel vannak jelölve.
  • Vannak olyan átiratok is, amelyekhez nem tartozik dátum. Ezek a tartalomjegyzék végén szerepelnek.
  • Az egyes átiratokban szereplő „???”, „nem tiszta” jel jelentése, hogy a hang nem tiszta, és a dialógus nem hallható elég jól, hogy átírható lehessen.
  • A szatszangok kérdések válaszok szekcióiban – az utolsó kiadásban – a tanítványokat az SA:, SN:, SJ stb. szimbolizálják. Csupán a tanítványok dialógusai megkülönböztetésére, és a Roberttel való dialógusok kezelhető blokkokba való csoportosítására szolgálnak. A tanítványok kérdései dőlt betűvel szedettek, ezáltal könnyen követhetők a Robert dialógusaival való csoportosításban, amelyeket az R: és a nem dőlt betű jelez.

 

 

 

Hogyan olvassuk az átiratokat?

Robert Adams

    „Ezeket az átiratokat lehetőleg este, lefekvés előtt olvasd. Ha van időd, akkor nap közben is olvasd. De ne úgy olvasd, mint egy könyvet. Ha elolvastál egy könyvet, akkor egy másik könyvbe kezdesz. Egy átirat mellett legalább egy hétig maradj, ha nem tovább.
Olvasd el, aztán amikor befejezted, kezdd újra. Bekezdésről bekezdésre haladj. Ne olvass gyorsan. Elmélkedj el minden egyes bekezdésen. Tedd le a bekezdést, és gondolkodj, elmélkedj a bekezdésen, szívd magadba, emészd meg, tedd részévé lényednek, és aztán térj át a következő bekezdésre.

    Ha helyesen csinálod, nem lesz időd könyvek ezreinek olvasására. Nem azt mondom, hogy ne olvass más könyveket, de ha valóban gyorsan akarsz haladni, egy irányt kövess. Haladj egy irányba. Sok ellentmondást fogsz találni, ha sok könyvet olvasol, és össze fogsz zavarodni, sőt meg is csömörlesz…”

A 99. 1991 októberi átiratból

 

 

A dzsnyáni tanúságtétele

Robert Adams

    Robert a szatszangjai során arra szokta kérni tanítványait, hogy olvassák el ezt az írást. Sok átirat hivatkozik erre az írásra. Referenciaként került elhelyezésre itt számodra. Két változata van, egy, ami itt olvasható, és egy másik, ami lejjebb. Ez a változat a „Silence Of The Heart” c. könyvben jelent meg.

 

    „A Dzsnyáni számára, aki felismerte belső lényének a végtelen Brahmannal való azonosságát, nem létezik sem újraszületés, sem elvándorlás, sem megszabadulás. Ő mindezeken túl van. Szilárdan megállapodott saját igaz természetében, az Abszolút Létezés-Tudatosság-Üdvösségben.

    A test és a világ további létezése a Dzsnyáni számára illúzióként jelenik meg, amelyet eltávolítani nem tud, de amely nem vezeti félre többé. A test halálát követően, mint életében, ott és az marad, ami örökké, minden lény és dolog elsődleges princípiuma: forma nélküli, név nélküli, dimenzió nélküli, és teljesen szabad. Halál nem érintheti, vágy nem kínozhatja, bűn nem szennyezheti; minden vágytól és szenvedéstől mentes. A végtelen Ént látja mindenben, és mindent a végtelen Énben, amely az ő lénye.

 

 

    A Dnyáni tanúságtétele:

    Végtelen, elpusztíthatatlan, Ön-ragyogású, Önmagától létező vagyok, kezdet és vég nélküli vagyok, születéstől, haláltól, változástól és romlástól mentes vagyok. Minden dolgot átjáró, mindenen áthatoló vagyok. A gondolat és teremtés univerzumainak miriádjaiban, egyedül Én Vagyok.”

Kategória: Robert Adams | Hozzáadta:: nisargadattin (2013 Augusztus 19)
Megtekintések száma: 436 | Hozzászólások: 1 | Helyezés: 4.2/5
Összes hozzászólás: 1
0
1  
koszonom

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]